Landevegstrening

Klubben har faste treninger hver søndag: (fremmøte Carlsen Fritzøe- STOA)
ACC: kl. 09:00
Fra starten ved Carlsen Fritzøe kjøres det rolig langtur, 3 til 5 timers tur.

På søndagstreningene er det samhold som gjelder. Her skal det ikke gå fortere enn at alle kan være med. ArendalCC 2 og ArendalCC 3 holder et enda roligere tempo enn ArendalCC1. Er det ritt på denne dagen må man beregne få som kommer til treningen. Alle er velkommen til å delta, også gjester.

Trenes det hele året?

Når høsten og vinteren setter inn, setter vi bort racer sykkelen og tar ut MTB sykkelen. Dette åpner for fine turer i skog og mark, men også langturer på asfalt. Vi sykler hele året.

Ellers oppfordres alle medlemmene til å formidle egne turer slik at andre kan være med. Arendal CC sin Facebookgruppe er blitt et populært sted å dele slik informasjon.

Hvor er Carlsen Fritzøe – Stoa?

Terrengtrening

Denne våren starter vi med uformell MTB trening i Åsbieskogen hver lørdag formiddag kl.10:00. Oppmøte på parkeringsplassen ved Caveron (Stoa), se kart nedenfor. Avhengig av hvem og hvor mange som møter så deler vi inn i grupper og har det gøy en time eller to.

Dette passer også for barn fra 10 år og oppover, området har ulike rundløyper for alle nivå og er perfekt for terrengsyklister som ønsker å forbedre teknikken sin. Vi oppfordrer voksne til å ta med barna for sykling i morsomt terreng

Det er viktig at vi tar hensyn til gående og ridende, bremser ned, hilser og smiler slik at vi ivaretar et godt forhold til alle som ferdes i område.

Alle er velkommen, du behøver ikke være medlem i klubben for å være med.

Trening koordineres også på Arendal Cykleclub Facebook gruppe

Nivå?

På terrengsykkeltreningen blir det delt inn i grupper som passer for de som har møtt opp. Hver gruppe kjører sammen og samhold i gruppene er viktig.

Teknikk?

Det blir gitt gode råd om teknikk og terrengsykling. Valg av vanskelighetsgrad og lengde blir bestemt av de oppmøtte. Vi starter ved Myra skole og sykler varierte treningsturer på stier og grusveier.

Vi sykler hele året så lenge det ikke er for mye snø i skogen. Når kveldene blir mørke sykler vi med lykter.

Ellers oppfordres alle medlemmene til å formidle egne turer slik at andre kan være med. Arendal CC sin Facebookgruppe er blitt et populært sted å dele slik informasjon.

Hvor er Caveron?

Her kan du meld deg inn i klubben

Meld deg inn i klubben her