Color Line Setesdal Tour – 181 dager igjen

181 dager igjen til Color Line Setesdal Tour

Arendal Cykleclub har de siste årene hatt flere tidsgrupper som har hatt Color Line Setesdal Tour som det store målet for treningen. 24. mai 2014 går startskuddet igjen. Det betyr at det er 181 dager igjen til å plotte toppformen til dette 210 km lange ærverdige og flotte landeveisrittet fra Kristiansand, gjennom Setesdalen og opp til Hovden. Rittet og forberedelsene til rittet er en viktig sosial aktivitet for klubben.

1

For 2014 utgaven av rittet vil sykkelklubben forsøke å “dra i gang” enda flere treningsgrupper som har dette rittet som mål. Foreløpig er det planlagt tre ulike tidsgrupper som er tenkt å starte i egne særgrupper med kun ryttere fra sykkelklubben.  En særgruppe må ha minst 20 påmeldte og maksimalt 40 fra samme klubb. Påmeldingen må være gjort innen 1. mars (ca). Jo flere som blir med på laget jo bedre blir turen oppover Setesdalen. I tillegg er det planlagt en “trim-gruppe” som starter sammen med ryttere fra andre klubber med samme tidsmål. Trim-gruppen som starter sammen med andre har ingen minimums eller maksimums krav.

For å starte i en særgruppe med Arendal Cykleclub (eller andre klubber) må man være medlem av klubben og IKKE ha helårslisens i en annen klubb (ny regler fra NCF).

 

Mer om de ulike gruppene

ACC 1 – tidsmål under 6 timer – ny klubbrekord?

Kapteiner: Preben Liltved & Roger Homdrom

Målet er å få samlet en større gruppe enn i 2013 og 2012 og dermed få kjørt med flest mulig opp til klubbrekord, håper vi.

Er du interessert i sykle i denne gruppen så meld fra snarest til Preben epost:

preben.liltved@akersolutions.com) eller Roger (epost. roger.homdrom@skanska.no).

ACC2 – tidsmål 6.30

Kapteiner: Kurt Nedenes og Jørgen Lauvrak

Dette er en “ny” gruppe som har et tidsmål mellom de to gruppene vi har hatt tidligere med. Gruppen for de som synes et tidsmål under 6 timer blir for tøft, men likevel har lyst til å sykle fort.

Er du interessert i sykle med denne gruppen så meld fra snarest til Kurt (epost:

kurt@nedenes.com) eller Jørgen (epost: jorgen@powermail.no)

ACC3 – tidsmål 7.00

Kapteiner: Mangler kapteiner – meld din interesse

Dette er kanskje den viktigste gruppa for klubben. Det er her de fleste er rytterne og det er herfra vi får rekrutteringen til de raskere gruppene. Tradisjonelt har sykkelklubben hatt mange ryttere i denne gruppa og hovedfokus har vært å få flest mulig samlet opp.

Inntil kapteiner er på plass så melder du din interesse til Terje (epost:

terjegrut@gmail.com). Har du spørsmål rundt tidligere deltakelser kan du også ta kontakt med 2013-kaptein Winfried Wegner (epost: winfried.wegner@broadpark.no)

Hvis det blir for få deltakere i gruppene så kan det være et alternativ å slå noen sammen.

Trimgruppe

Kaptein: Werner Nebelung (epost: Werner.Nebelung@sshf.no)

Dette er gruppen for deg som kanskje nylig har blitt introdusert for landeveissyklingen og har lyst til å bli mer kjent med dette. Det sosiale er i høysete. Hva en eventuell målsetting skal bli til slutt vil bli diskutert i fellesskap med de som er interessert. Hovedfokus er å komme samlet opp.

Siden Werner er på utenlandsreise i nesten 2 måneder kan du melde din interesse til Terje (epost:terjegrut@gmail.com)

11

Påmelding til Color Line Tour

Påmeldingen til Color Line Tour må hver enkelt gjøre selv. Påmeldingslenke til de respektive tidspuljene vil bli sendt ut fra kapteinene da denne er unik for hver tidsgruppe. Når du mottar denne er det viktig at du melder deg raskt på slik at vi er sikre på å få beholde gruppa samt spare kontingent da den øker etter hvert, se her:

http://colorlinetour.no/?pageslug=slik-melder-du-deg-paa-5462

 

Ressurspersoner

For å få gjennomført rittet på en best mulig måte for alle våre grupper må vi allerede begynne å tenke på ressurspersoner og hjelp vi trenger. Kapteinene trenger hjelp av andre syklende i gruppa i form av “vise-kapeinter” som f.eks ryttere som kan styre “sekken” eller bistå kapteinsrollen hvis en av de har en dårlig dag eller får et uhell. I tillegg trenger vi hjelpemannskaper som kan kjøre følgebiler. Det skal være en ledebil i front og vi har en servicebil bak til hver gruppe. I tillegg trenger vi noen kan hjelpe til på vår egen matstasjon. Vet du allerede nå av noen så er det bare å spørre de og få de til å holde av datoen 24. mai 2014.

 

Trening

Det viktigste du gjør fra nå og fram til 24. mai er å trene jevnt og godt hele perioden. De raskeste gruppene bør allerede nå være i gang med 3-4 treninger i uka for å være godt forberedt. Skal du sykle på 6-6,5 timer så må du også trene sykling. Det er allerede i gang flere treningsgrupper både ute og inne så det er nok av alternativer å bli med på. Det er”obligatorisk” for de raskeste gruppene å bli med felles tirsdags intervall og søndagsturer utover våren.

Følgende muligheter for treninger har vi per i dag:

Søndag – Utesykling langtur fra Stoa kl 10.00. Avhengig av vær og føre så blir det 3-4 timer rolig (stor forskjell i nivå så deles gruppen inn i flere grupper

Mandag – 60min intervall på Atletica med Merethe Gabrielsen (forutsetter at turen søndag ikke ble for tung for den enkelte)

Tirsdag – Utesykling – gjerne litt “halvhardt” – sone 3 veldig kontrollert (ofte start fra Asdal) – krever lykt på sykkelen 2-3 timer. Alternativt 90min intervall på Atletica med Ole Gunnar Larsen

Onsdag – Alternativt hvis en ikke har fått gjort noe mandag eller tirsdag: 60min intervall på Atletica med Fredrick Berntsen

Torsdag – 90min Intervall på Atletica med Øyvind Klausen

Fredag – Taco/alt. hjemmelaget pizza

Lørdag – Egentrening: halvhard tur, skitur etc

I tillegg bør hver enkelt ha en basisøkt med styrke i uka. Mange alternativer på Atletica i form av ulike grupper, egen trening eller at flere allerede har slått seg sammen om et tidspunkt.

Husk også muligheten for treningsleir på Gran Canaria som klubben arrangerer i slutten av mars og støtter med kr 1.500 per medlem. Les mer her:

https://www.arendalcc.no/component/content/article/84-nyheter/201-deltagerundersokelse-skagerrakrittet-2013.html

 

Fellesmøte

I midten av januar vil det bli avholdt et fellesmøte for alle gruppene på Sør Amfi. Dette vil bli annonsert nærmere.