”Det hadde vært himla gøy å sykle fra Trondheim til Oslo”

”Det hadde vært himla gøy å sykle fra Trondheim til Oslo”

”Det hadde vært himla gøy å sykle fra Trondheim til Oslo” – Denne kommentaren falt for over et år siden i bussen hjem bussen Color Line Setesdal Tour i 2012. Dermed startet planleggingen for sykkelklubbens deltakelse i 2013. Trond Winther tok oppgaven som sportsdirektør og det er hans rapport som er følger.

Den Store Styrkeprøven – 542 kilometer på sykkel fra Trondheim-Oslo, ble arrangert første gang i 1967. Initiativtaker den gang var Erik Gjems Onstad. I dag er rekorden mellom Trondheim og Oslo på 12.51.02 (tilsvarer 42 km/t i snitt). Rekorden innehas av Club Zoncolan (norsk sammensatt sponsorlag). Beste tid for kvinner har Monika Olofosson på 13.34.29. Beste ”solotid” har Fred Magne Hval på 14.32.43. Begge de sistenevnte sykler for Sportsklubben Rye. Over 8.000 deltakere var påmeldt til årets styrkeprøve inkludert de andre startstedene.

Det ble tatt et initiativ der og da i bussen hjem fra Hovden i 2012 og opptelling over hvem som var interessert startet. Forutsetningen for å lage et lag var at det var minst 10 og maksimalt 20 som ville sykle

Lørdag 22. juni stiller det 16 mann fra sykkelklubben og to fra TOSK, på startstreken i Trondheim. Laget var satt, og målsettingen var klar. Alle sammen til mål i Oslo.

Dag Otto og Johan Kaggestad har ved flere anledninger pekt på at sykkel er en lagidrett, noe som ikke alltid er like lett å se. Nå her vi sett dette i praksis. Det er bare å ta av seg hjelmen, og gratulerer gruppa med samholdet og lagfølelsen.

Som alltid var vi opptatt av værmeldingene i dagene før rittet, uten at det hjalp noe videre. Regn og vind var varslet hele lørdag og søndag. Dette slo til, selv om det var fint vær fra starten av, noe medvind og fin temperatur. Regnet kom på toppen av Soknedalen, og siden var det stort sett regn på hele turen. I Drivdalen var det medvind, men på Hjerkinn var det motvind, og mye regn. Fra følgebilen kunne vi registrere at gruppa hadde en flott fart og at alle var med. Med jevne mellomrom var det stopp for påfyll av mat og skifte av tøy.

dssp 025

Bilde over: Det ble en bløt tur

Til Dombås hadde gruppa en fin fart, og hadde til da en snittfart på ca 30 km/t. Siden gikk det noe tråere. Gudbrandsdalen ble forsert i fint tempo, selv om det nærmet seg natta. Mye regn hadde også forårsaket et jordskred som i en kortere periode sperret løypa, uten at våre gutter ble hindret av det.

DSSP er et av verdens lengste sykkelritt åpnet for amatører, 540 km. Det tilsvarer tur retur Hovden, og så til Ose. Mange har dette som et mål, og når målseilet dukker opp er det mange følelser som settes i sving.

Lagfølelsen og avtaler ble holdt, noe som ble bevist da en fikk totalhavari bare 3. mil før mål. Hele gruppa stoppet og ventet til ny sykkel var på plass.

I mål kom samtlige av våre gutter samlet. Tiden var underordnet, noe over 22 timer, målsettingen var i boks.

dssp 017 jomfru-ryttere

Bilde over. To av klubbens jomfru-ryttere: Frode Johansen og Steinar Boye

Et velt, en punktering og et totalhavari, og alle like hele, må vi være særdeles godt fornøyde med. Det rapporteres også at alt fungerer som det skal, også i dagene etter målgang!

Tillater meg å fremheve lederen av gruppa, Morten Råna, som på en utmerket måte holdt gruppa samlet.

Imidlertid er det en som vi må gratulere: Edmund Øverbø. Han gjennomførte sitt tiende DSSP. En flott prestasjon som det står respekt av. Hipp hurra for Edmund.

dssp 033 edmund

Bilde over: Edmund Øverbø fullførte Styrkeprøven for 10.gang. Går han for 20?

”Det var himla gøy (men blaut) å sykle fra Trondheim til Oslo!”

dssp 042 - lagbilde

Bilde over: Laget i mål og alle fornøyde