GRENSERITTET 2017 – TILBAKEBLIKK

Fredag 4.august møtte 14 spreke syklister opp på AutoCar Stoa for deltagelse på Grenserittet 2017. En minibuss med henger var leid inn for anledningen og klar for å ta gjengen på en fantastisk tur.

Alt var tatt hånd om av reiseleder Rainer Nilsen, med denne turen ble det arragnert dette for åttende gang. Føreste gang i 2010, med bobil og to kamerater. Minibuss og henger siden 2013.

Rainer var bussjåfør.
Når alle hadde funnet seg vel til rette i bussen og syklene trygt lastet om bord i den store hengeren, gikk turen videre til Sandefjord for å ta Sandefjord – Strømstad ferja. På ferja fikk vi en strekk på bena og en overfart med buffet og taxfree muligheter.Dette ble utnyttet på best mulig måte og sørget for at alle fikk spedd på litt ekstra i barskapene sine.
Glykogenlagrene ble toppet for sykkelritt i buffeen.

Vel i land i Strømstad gikk reisen videre til Halden og festningen. Her fikk vi en oversikt over målpartiet og en liten forsmak på gressplenen vi alle skulle hvile på etter målgang. Øl og bagasje ansvarlige Geir Olsen forsikret oss om at det ventet en kald ØL i mål.

De som ønskte fikk et gratis måltid med pasta og kunne handle inn siste rest av utstyr før rittet. Det var telt med alt av nødvendig sykkelutstyr og sportsmat.Flertallet gikk bekymringsverdig for en helsetrøye i størrelsen S/M.

Når alle hadde fått hentet startnummer og kjøpt inn nødvendig utstyr, gikk bussen videre til Fredrikstad hvor hotellet var booket og klart for oss.
Dette var en kort busstur, med innlagt stopp på Rema 1000 for innkjøp av nødvendig proviant før den ritt dagen. Vel fremme på Quality Hotel Fredrikstad fikk vi lastet inn på de tildelte hotellrommene våre, noen tok en liten hvil mens andre en liten øl eller brus.

Bord var forhåndsreservert på Paa Brygga på brygga. Her møttes hele gjengen til en hyggelig middag før man fant veien til hotellet og senga

Lørdag 5.augst – den store ritt dagen

Romkameraten min hadde ikke sovet mange timer, ville febertokter og magetak hadde preget nattesøvnen. Jeg derimot hadde sovet helt greit.
Fikk pakket nødvendig utstyr til før og etter rittet, samt dusjet og spist en bedre hotellfrokost.

Påfyll med en solid frokostblanding burde gjøre susen.
Alt man ikke trengte kunne ligge igjen på hotellet da vi skulle tilbake til samme hotellet etter rittet. Utrolig greit! Det vi trengte før og etter rittet ville være tilgjengelig i bussen og ved målgang.
Første pulje ut for vår gruppe var kl 10:30, så avgang fra hotellet med bussen var satt til behagelige 08:30. Det var en 45 minutters kjøretur fra Fredrikstad til Strømstad.

Kjøringen denne dagen var det en egen innleid bussjåfør som tok seg av.
Han hadde også med seg nevøen sin på turen, som også skulle sykle.
Vel fremme på den «faste plassen» ble hengeren tømt for sykler og alle fikk gått over utstyret en siste gang. Nå var det flere som fikk kjent på pulsen og bekymret seg for at de hadde huske at. Alle forbehold burde vare tatt nå, for nå var det ikke lenge til start.

To stykker i gruppa hadde valgt en litt kortere rute og var heldige som da fikk god tid til å forberede seg. Bussen tok dem videre til deres startpunkt etter vi var klare.
Været denne dagen var helt perfekt, blå himmel med litt skydekke. Dagene før hadde det vært utrykt for regn, men det ble meldt på speaker i startområdet at løypene var tørket godt opp og at det var perfekte forhold i løypa.

På bildet fra venstre: Tom-Ronald Rudsli, Cato Bratland, Algodt-André Halén, Anette Hauland, Ada Koch, Peer Lauritz Andreassen, Jørn Gotaas, Christian Austenå, Dagfinn Noddeland, Rainer Nilsen, Jarl Helge Venemyr, Sølve Strømsland, Geir Olsen

Her gjøres siste innstillinger før rittet og et gruppebilde måtte på plass.
10 stykker i gruppen syklet for Arendal Cykleclub. Vi var presentert i flere puljer, de estimert raskeste i det laveste puljenummeret.
Vi var vi presentert i pulje 4,5,7,8,9,10 og 11. Flertallet var i pulje 9.

Så ble det syklet! Det ble syklet fort av samtlige!

Etter målgang var de fleste enige om at det var en fantastisk flott løype og at forholdene var perfekte! Nesten samtlige av de som hadde deltatt tidligere satt ny personlig rekord. I målområdet stod Geir som en hauk og tok imot syklistene som ene etter en passerte målstreken. Geri fulgte samtlige i gruppen på egen app og visste til enhver tid hvor vi befant oss i løypa.
For å holde lovnaden om kald øl etter målgang hadde han sikret 3 fulle søppelsekker med isbiter. Ølet var kaldt og det var deilig å komme i mål.

Arendal Cykleclub’s raskeste deltager var Tore Thoresen som perset på imponerende 2:59:04!

Etter at alle hadde kommet vel gjennom løypa, hvilte vi litt til i den deilige sola, hørte på livet og speakeren som informerte om mange nye rekorder og store bragder i alle aldersklasser.Noen gikk å hente diplomet sitt og fikk seg en matbit, mens andre bare slappet av med kald drikke.

Når tiden var inne og alle var enige om at det var på tide å komme seg til hotellet, fikk vi lastet oss om bord i bussen igjen, som tok oss tilbake til Fredrikstad og hotellet.

Utvilsomt en meget god stemning i bussen på vei tilbake.

Trygt tilbake på hotellet valgte noen å ta seg en dusj og en hvil. Etter hvert var hele gjengen samlet på hotellrommet til Geir og Rune for videre feiring av dagens bragd. Her ble det servert øl og bobler.

Når folket var klare bar det videre til bordreservasjonen for en bedre middag.

Fantastisk hyggelig kveld, med masse god mat og enda mere bobler.
Noen valgte å gå hjem etter middagen, mens andre valgte å utforske Fredrikstads klubber og uteliv litt nærmere. Kan også rapporteres om meget god med liv utover de sene nattetimene.

Søndag 6.august – Hjem.

Bussen gikk i retur kl 11:00 fra Fredrikstad. Turen gikk via Moss-Horten og til Arendal, hvor vi var hjemme i rett rundt kl 15:00.

Denne turen gikk over all forventning.

Fantastisk hyggelig selskap og godt arrangert. Dette frister lett til gjentagelse neste år.

Skrevet av Sølve Strømsland