Klubbmesterskaps uken 2013 over – totalt 68 starter

Klubbmesterskapsuken 2013 er over  – totalt 68 starter

Den prestisjefylte “Klubbmesterskapsuken” ble gjennomført forrige uke med totalt 68 starter totalt, innenfor terrengsykling, tempo og fellesstart på landevei. I totalkonkurransen, best tid etter tre ritt – terreng – tempo – fellesstart – skilte det kun 6 sekunder mellom første og andre plass.

Det var en spennende kamp om hvem som vil ta total helt til Blakstadbakken på siste runde under fellesstarten – da punkterte Ketil Heggtveit og fikk en ny sykkel av servicemannskapene i feil størrelse og med pedaler som ikke passet hans terrengsykkelsko. Likevel ble det, nok en gang, en terrengsyklist som tok hjem totalen – nemlig Kim Forsberg. Det skilte kun 6 sekunder mellom første og andre plass som gikk til Ketil Heggtveit. Beste kvinne på totalen ble Gunn Langmyr.

KM 2013 Gunn LangmyrKM 2013 Kim Forsberg

Foto: Gunn Langmyr (venstre) og Kim Forsberg (høyre)

Første konkurransedag var tirsdag med terrengsykling i Åsbieskogen. Det var fint vær, men løypa ble svært teknisk krevende og tung grunnet alt regnet de siste dagene. 21 startet, noe som var dobbelt så mange som året før, gjorde dette til en spennende konkurranse selv om Steinar Winther vant suverent. Steinar punktert halvveis i siste runde, men løp med sykkelen til mål. Av kvinnene var Ada Koch best.

Til tross for at Roar Walderhaug var ute etter velten i Terrengsykkelrittet i slutten av mai så dukket en “ny” Walderhaug opp og syklet best av barna, nemlig Christoffer Walderhaug.

På tempoen, som ble arrangert onsdag,  fra Furre bru stilte 21 ryttere opp. Fredrick Berntsen vant på den meget sterke 10-kilometertida 13.18 på den glatte asfalten. Evigunge Nikolai Væding tok 5.plassen totalt på tida 14.16 på mila.

Avslutningsdagen lørdag var avsatt til fellesstart landevei. Det som så ut til å bli en glimrende dag med flott sykkelvær ble spolert rett før start når “Himlens sluser” åpnet seg og varte hele rittet. Det var knallharde runder hvor de to første gikk rundt Osedalen og nedover Løddesølslettene, mens siste runde svingte om Blakstadheia, Libru og Rise før målgang – totalt 55 kilometer. Det ble suverent vunnet av Stian Lilevåje som stakk rett etter at masterbilen satte igang. Stian “kjørte” hele veien alene. Til tross for iherdig og tidvis hard kjøring av feltet bak holdt det helt inn for Stian.

Stian Lillevåje KM 2013

Foto: Stian Lillevåje

Fotografer: Roar Walderhaug (terreng) og Bjørn Egil Bakke (fellesstart).