MTB Treningsleir i “Syden”

I vinterhalvåret er det alltid fristende å dra til et varmere sted for å sykle og komme tidlig i gang med utesesongen på sykkel. Tidlig i januar dukket det opp en invitasjon til MTB weekend på Slettestrand feriecenter i Danmark med teori og praksis om trening og MTB-teknikk.

Dette er nok ikke “Syden” og en weekend er jo heller ingen særlig lang treningsleir, men vi var noen som lot oss friste og begynte å planlegge litt. Ryktene spredde seg og snart var i 5 fra ACC og 2 fra TOSK som dro i vei tidlig en fredag morgen i februar med fronten rettet mot syd.

Vi ankommer Slettestrand en god times kjøring fra Hirtshals i godt lys, og etter en rask innsjekking og litt lunsj, var det selvfølgelig ut på sykkel i terrenget. Det var litt snø her også, men det gikk veldig greit på vanlig knastedekk. Fredagens store mål var Nightride med start kl 19. Terrengritt med lykt skulle bli en ny opplevelse for oss. Så mens det var dagslys gjorde vi oss kjent i kveldens trase.

Nightride ble en spennende erfaring. I overkant av 50 deltagere stilte til start. Startfeltet omfattet barn fra omtrent 12 år og oppover, noen damer og flest menn hvor de sprekeste var på elitenivå. Starten på Nightride var spektakulær, oppstilt på en parkeringsplass med lykt på hodet eller styret eller begge deler og med fronten rett ut mot stranda og havet. I det startsignalet gis, haster gjengen rett til havs men før de kommer helt fram til sjøen, vendes det rundt en fiskeskøyte og feltet returner vekk fra havet og inn på stiene. Rittet gikk på en rundbane som skulle kjøres 7 runder med beregnet kjøretid rundt 70-80 min. for vinneren. For oss nordmenn ble dette en “innholdsrikt” ritt; knekt settepinne, ødelagt lykt, defekt bakgir, flere fall, en skikkelig salto med sykkel og en mage som ikke var helt stabil. Men utrolig moro og slitsomt! Rittsesongen 2013 var i gang!

Full oppsummering av hele helgen og resultater finnes på sykkelbloggen til Slettestrand på linken her.
Link til sykkelsporet i Svinkløv klitplantage ved Slettestrand finner du her.
Slettestrands egen video fra løypene i 2011 kan du finne her.

De tørre fakta fra helgen er omtrent 13 mil på sti, 10 timer sykling og 1000 høydemeter i “flate” Danmark!! Det som ikke kommer fram av de tørre fakta er sykkelgleden vi opplevde hele veien. Den var enorm! Det er bare helt fantastisk å kunne sykle på slike flotte flytstier og samtidig prøve seg på teknisk vanskelig partier inni mellom. Det ble mange tekniske personlige begrensninger som vi “sprengte” i løpet av helgen!

De som var med på turen var fra
ACC: Jan Tjøntveit, Ketil Heggtveit, Kim Forsberg, Christian Coll og Helge G.Ø. Ruud
TOSK: Håmund Brochmann, Trond Aarstad.

Og alle var enige om at det var en flott tur, og den gjentas mer enn gjerne!