Nissedal-Arendal på minst mulig asfalt

13.juli arrangeres treningsturen “Nissedal-Arendal på minst mulig asfalt” for 3.gang. Første året var vi 5 stykker, i fjor var vi 20, og i år blir vi så mange at vi må dele i to grupper, der Gruppe Gautefall guides av Helge Ruud fra Gautefall. Gruppe Kyrkjebygdheia  starter på Kyrkjebygdheia og guides av Steinar Winther.

Turen blir på ca. 100 km for gruppe Gautefall og 110 km for gruppe Kyrkjebygdheia, og vi beregner å bruke 12-13 timer på turen.

Gruppe Kyrkjebygdheia starter med 20 km stisykling fra Kyrkjebygdheia til Gautefall. Gruppe Gautefall starter ved Treungen Kirke, og sykler asfalten opp til Gautefall. Fra Gautefall er turen tilnærmet lik for begge gruppene. Herfra sykler vi på DNT-sti til Felle. En fantastisk opplevelse på flotte stier og svaberg, opp heier og ned heier. Vi skal over Solhomfjell, via Branntårnet og ned til Felle. Turen går videre over Vedlausfjell, forbi Mo og til Vegårshei, mot Ås gård og ned til Ubergsmoen, og videre over Våjemyrene til Heggland. Turen går så mot og langs med Øynesvann på fantastisk sti, over til Hersel, forbi Granestua til Myra skole. Med unntak av strekket forbi Vegårshei, er ruta nesten asfaltfri.

Foreløpig er det 24 påmeldte, men vi har plass til flere. Turen koster 400 kroner, som går til å dekke transport (buss med tilhenger), og forpleining underveis. Det blir 2 matstasjoner for gruppe 1 og 3 for gruppe 2. Send e-post til steinar.winther@losmail.no eller ring 90739487 for mer informasjon. Treningsturen er åpen for alle, ikke bare ACC-medlemmer. Det er ønskelig at man har erfaring med terrengsykling, siden turen til tider går i svært ulendt terreng.

Her er en filmsnutt fra turen vi hadde i 2012: http://www.youtube.com/watch?v=C3to75y4ZDs

Hilsen Helge Ruud og Steinar Winther