Skagerrakrittet 2012

I fjor syklet han feil, kom først i mål, men ble disket på grunn av stor fordel av feilsyklingen. I år syklet han riktig og vant. Vinneren Torleif Alsand fra Team United Bakeries trives i Skagerrakrittløypa. «Den beste løypa i Norge» smilte vinneren etter målgang.

dsc04403

Arendal Cycle Club arrangerte for 2. gang Skagerrakrittet lørdag 30.juni. 92 syklister gjennomførte den tekniske løypa nord for Arendal, med start og mål på Myra skole. Løypa er 33 km lang, går hovedsakelig på sti og traktorvei, men bindes sammen av grus og asfaltpartier. De 600 høydemeterne fordeler seg jevnt i den småkuperte løypa der Colabakken 3 km før mål og runding nok huskes best. 29 stykker syklet 2 runder og 63 syklet 1 runde.

I kampen om de gjeveste plassene på 33 km var det Kristiansand CK sine to junior elitesyklister som kom sammen til mål. Henrik Fiskaadal passerte målstreken 1 sekund foran Adrian Hilde på tiden 1:29:22. Nummer 3 ble Thomas Engebretsen fra Lund CC på 1:40:59. Kona til Thomas, Barbro Gjøstøl Engebretsen, KCK, vant dameklassen foran Ada Kock fra Arendal CC, som fullførte de siste kilometerne med kravebeinsbrudd. God bedring! Nummer 3 ble Anita Alice Jensen fra Nordlysbyen. dsc04380

66 kilometer i ei våt og teknisk krevende løype kan bli tøft selv for den godt trente. Noen stod av etter ei runde, og gjorde sikkert lurt i det. Åsmund Sivertsen, Birkenes, hadde ikke slike planer, og passert som første mann etter 1 runde nesten 3 minutter foran ei jagende gruppe på 5 stykker. Men halvveis ut på 2 runde hadde Åsmund fått det så det holdt, og forspranget var spist opp. I siste halvdel av runde 2 var det storebror Sigbjørn Sivertsen, Birkenes, og Torleif Ahlsand, TUB, som hadde mest å gi. Torleif kom først i mål på tiden 3:08:05. Sigbjørn kjempet seg inn med beina fulle av kramper til tiden 3:08:48. Tom Immerstein, Skagerrak Sportsklubb, ble nummer 3 på 3:14:20. I dameklassen var det 2 damer som stilte til start på 2 runder, og der var det Linda Larsen, Grimstad SK, som vant på tiden 3:42:19 foran Inger Synnøve Liset, Re SK på 4:15:54.

Fullstendig resultatliste på http://topptid.no/results/official?raceid=905

Jenten i Siktemåls Skagerrakrittet, samarbeidsprosjektet mellom Agderposten og Arendal CC, beviste at trening funker. 5 av 6 damer gjennomførte rittet. Beate fikk beste tiden av dem med 2:31:34, og Irmelin, Gerd, Monica og Anne Linn fullførte på tider under 3 timer. Bra jobba! Gunn var uheldig å velte like etter at masterbilen slapp. Hun holdt, som vi har lært henne, god til høyre i veibanene, for all passering skal jo skje på venstre side. Likevel var det en mann som presset seg forbi på høyre side, noe som resulterte i at de begge gikk i bakken. beate jensen

Vi takker alle som støtter opp om dette arrangementet, enten som deltaker, arrangør, sponsor, vakt, grunneier eller publikum.

Hilsen

Steinar Winther

Rittansvarlig

 

dsc04407

dsc04413

 

dsc04421

sikteml-skagerrakrittet.2012