Sykkelglede

På 1800 tallet ble sykkelen oppfunnet, på 1900 tallet ble den popularisert og i dag brukes sykkel som leketøy, fremkomstmiddel og treningverktøy for små og store. Og med økende popularitet. Antall solgt sykler i Norge øker for hvert år og antall sykkelritt øker også. Det er mange som finner denne aktiviteten, sykling, som balsam for kropp og sjel.

Enten det er på racersykkel på nylagt asfalt sammen med gode venner hvor det øves på rullekjøring, tempokjøring, langkjøring eller om det er på en offroad i skog og mark, oppover eller nedover på flotte stier og grusveier. Noen liker bare det å ha det ypperste av det kule. Det nye elektrisk gir system, en 29″, fulldempa, «hardtail». De finner gleden i det å kjøpe nye (u)nyttige gadget til sykkelen, pulsklokka eller GPS’en. Tøy, sko og hjelm er også ting som fort kan bli altoppslukende i søken etter nye små tideler for å slå sin kammerat eller forbedre sin egen pers. Eller bare vise frem den siste NYE dingsen en fikk tak i på en utenlandsreise, som ingen andre har fått tak i enda.

Ofte, i vår søken etter å bli bedre, å knipe et lite sekund her på egen pers, komme litt fortere frem, eller slå en kompis, glemmer vi det viktigste av alt. Nemlig: ha det gøy, vis hensyn og å komme frem.

I helgen skjedde det som ikke burde ha skjedd. Et uhell medførte at en medsyllelist døde under Farrisrittet. Dette skal jo ikke skje! Hvordan kunne dette skje?! Hvorfor? Det er mange spørsmål, men som alltid når liv blir revet bort fort og meningsløse, er det sjelden svar å få. Dette gjør det mer uforståelig.

Jeg kjente ikke Øyvind personlig, men vi startet i samme pulje på lørdag og jeg kjørte forbi ulykkesstedet kun minutter etter at ulykken var skjedd. Mine tanker går til hans familie og venner. Håper at, ved å fortsette å sykle og å drive med sykkelsporten, vil kunne være med på å gjøre denne sporten, som Øyvind likte så godt, enda bedre og sikrere.

Det er ikke vært livet og husk det viktigste av alt: Ha det gøy underveis.

God tur, og husk, at målet er å komme i mål.

🙂 Ketil

nb! Leder i sykkelklubben IF Frøy har blogget om hendelsen, denne kan leses herhttp://settfrasykkelstyret.wordpress.com/2012/06/17/en-helg-i-sorg-over-en-god-sykkelkamerat/ og de som vil kan legge igjen en kommentar.

Øyvind Bjerkli

Øyvind Bjerkli