Terrengsykkelrittet 2013

13 ACC- og TOSK-syklister dro til Oslo i pinsehelgen for å sykle et av Norges råeste terrengsykkelritt. I innleid minibuss med ACC-hengeren på slep dro vi innover 1.pinsedag. Line fra TOSK hadde ordnet overnattingssted på Enebakk i Ski.

Terrengsykkelrittet er et ritt der løypeleggerne har leitet med lupe etter de beste og mest utfordrende stiene i Østmarka. Runden er 23 km lang, og man skal tråkke bra på for å sykle runden på 1,5 time. Det sier litt om hvor teknisk dette rittet er. Utfordringene står i kø langs hele løypa med stein, røtter, bratte og steinete nedkjøringer og klatringer, dype gjørmehull, men inni mellom dette er det også flotte flytstier som snor seg mellom trærne og over svaberg.

Sørlandsdelegasjonen ble lagt godt merke til i de røde draktene, og flere ganger kommenterte speakeren på Hareløkka den store gjengen fra Sørlandet. Vi gjorde oss også bemerket med gode resultater, med Ada Kock på en flott 2.plass i klassen K45-49 1 runde og Christian på 4.plass i klassen M17-29 2 runder.

Både personell og utstyr fikk hard medfart, og vi håper Roar Walderhaug kommer rakt til hektene etter kinnbeinsbrudd og operasjon på Ullevål universitetssykehus. Beate Jensen var også uheldig og gikk med hodet først over styret i en utforkjøring. Svimmel og med oppskrapet ansikt brøt hun. Kim Forsberg måtte også bryte etter en velt. Håmund Brochmann fikk brudd i ramma og Alexander Sterk-Hansen ødela felgen og løp de 5 siste km til mål.  Steinar Winther måtte, som Beate, også en tur over styret, men fullførte rittet med fine ACC-farger i ansiktet. Etter rittet ble løypa diskutert i detalj, og de fleste av oss var enige om at dette er et artig, men særdeles utfordrende terrengritt.

Resultatene i gjengen ble slik:

2.runder
Christian Coll(Arendal CC) 03:29:46
Bjørn Egil Bakke(Arendal CC) 04:39:20
Steinar Winther(Arendal CC / Team Intersport Stoa) 03:13:22
Ketil Heggtveit(Arendal CC) 03:35:23
Jan Tjøntveit(Arendal CC) 04:05:07

1.runde
Ada Koch(Arendal CC / Arendal CC/Sørlandet Sykehus Arendal) 02:18:56
Lars Petter Maltby(Arendal CC) 02:05:20
Helge G.ø. Ruud(ArendalCC/AE BIL) 01:56:46
Alexander Sterk-Hansen(Tvedestrand & Omegn SK / No Club) 02:53:46
Line Haugstveit (Tvedestrand & Omegn SK) 02:44:22

De som dessverre ikke fikk fullført var Håmund (TOSK), Kim, Beate og Roar.

Roar melder fra sykesengen at alt står bra til. Han hadde 4-5 små brudd i kinnbeinet som nå er operert og lappet sammen med litt titan. God bedring!