Laster...

5 Års jubileum! ACC Nelaug-Arendal Challenge 2023

Hoi alle sykkelvenner! For 5. Året på rad (ja selv gjennom en pandemi..) er det dags for årets høydepunkt og suksess av en hardøkt, Nelaug-Arendal.

Se lite klipp fra 2020: https://youtu.be/9xvRJnZwKcE

Arendal Cykleclub inviterer til treningstur Nelaug-Arendal Søndag 13 August. Start kl 11.30 fra Nelaug stasjon, med målgang på Sam-Eyde Vgs (bak ved Atletica). Deltakere blir delt opp i lag etter nivå (3-4manns) av en lokal jury, start med handicap altså det antatt sterkeste laget starter sist. (Likt oppsettet til Focc Challenge førstemann til Øynaheia.) Det blir ingen tidtaking, så dem som ønsker å registrere egen tid kan dette gjøres på timeservice.no etter rittet.

Pølsegrillen står klar ved målgang, venner og familie er hjertelig velkommen.

Startsted: Nelaug stasjon
Løype: https://www.strava.com/routes/21257180
Lengde: ca 36 km
Tidspunkt: Søndag 13 august Ca kl 11.30 (litt oppvarming etter tog ankomst)
Pris for å delta: 100kr (Pølseavgift) + bet. gebyr

For de som ikke sykler opp: Tog fra Arendal togstasjon går kl10.10 (nelaug kl 10.47) møt opp i god tid.
Anbefalt oppmøtetid kl 09.45
Togbillett kan kjøpes på stasjonen eller på www.vy.no
Arendal Stasjon - Nelaug Stasjon
Pris pr togbillett 47,-
Om toget kan frakte sykkel må sjekkes, da koster det eventuelt mer.
ACC stiller med sykkel transport.

Hilsen
Per Richard Kaino (Rittleder)
Mob: 905 15 326
 • NELAUG-ARENDAL CHALLENGE

SOMMERAVSLUTNING UNGDOM

Torsdag 22.juni hadde ACC-Ungdom sommeravslutning i Kristiansand Sykkelpark. Skitrekk opp, og full rulle ned igjen ble en flott dag i sykkelparken, med en velfortjent stopp på Burger King på vei hjem.

Nå blir det en liten sommerferie for gjengen, men det blir nok sykling fremover. Tusen takk til trenerene Per Richard Kaino, Magnar Boye Karlsen, Christian Austenå og Dag Vidar Haslund for en super jobb!

God sommer :)
 • SOMMERAVSLUTNING UNGDOM

HUSETS FØRSTE MØTE

I dag hadde Idretten Skaper Sjanser (ISS) gjengen i Arendal sitt første møte i klubbens nye klubbhus, og ble de første til å teste klubbens nye fasiliteter.

Det ble en enkel provisorisk løsning, med bord og stoler satt inn for anledningen. Der koste de seg med gode samtaler og fikk utdelt nye sko fra Hoka.

Neste mål i denne flotte og spreke gruppen er å stille på Oslo Maraton 16. september. Ved siden av all syklingen må de finne tid til litt løpetrening også.

Nye sko fra Hoka ble kjøpt med god rabatt fra Sport1 Arendal.

Leder og trener for gruppen, Trine Marie Tveite, rapporterte om god aktivitet i gruppen, som trener mot årets store mål, Arctic Race 2023.
 • HUSETS FØRSTE MØTE

NYTT KLUBBHUS

20.april vedtok ACC sitt ekstraordinære årsmøte at ACC skulle takke ja til tilbudet fra Arendal Eiendom KF,om å kjøpe det gamle HV-Huset.

Til nå har det vært eid av Forsvarsbygg. 23.mai overtok vi nøklene til vårt nye klubbhus. Dette bygget vil bli ACC sitt nye samlingssted, og vil bli gjort tilgjengelig for alle våre medlemmer. Ungdom, PinkRiders, Veteraner, Senior og Idretten skaper sjanser.

Her kan vi samles før og etter trening. Samles for å se på Tour de France, eller bare en kopp kaffe og en god prat.

Vi gleder oss til å ta fatt på arbeidet med å sette bygget i stand, slik at det hurtigst mulig vil komme våre medlemmer til gode.
 • NYTT KLUBBHUS

HEREFOSS RUNDT 2023

Kjære sykkelvenn, da var Herefoss Rundt 2023 over for i år.

For en sykkelfest dette ble!

2023 versjonen inviterte på en ny løype, med start fra Sør-Amfi/Sam Eyde VGS og målgang ved Arendal misjonskirke. Avslutningen var i år plassert på toppen av Østenbuveien, noe som sikret en knalltøff avslutning.

Været var perfekt for sykkelritt i dag, temperaturen var god med akkurat passe motvind på vei tilbake. Det så også ut som at ACC hamburgerne falt i smak etter målgang. Store premier ble det også, levert av blant annet Sykkelsport og Arendal Optikk!

Herefoss Rundt hadde første start i 1979, men med opphold i 2020 (Covid-19) og 2022 ble dette nr. 43 i rekken. Løypen har hatt forskjellige start og målganger siden oppstart, men alle har vært rundt Herefoss.

Veteranene Roald Mamelund (ACC) og Nikolai Væding (ACC) har syklet alle 45 ganger siden 1979. Dette var tilrettelagt i vitners nærvær, da alle år teller. Målet er 50 ganger, som blir i 2028. Vi heier på dere!

Jeg vil sende en stor takk til alle våre samarbeidspartnere!
 • Gromstad Motor Stoa som lånte ut flotte Skoda EnyaqiV elbiler som masterbiler til puljene
 • MC-Marshalls, som fulgte hver pulje og hadde ansvar for å regulere trafikken
 • RoadSafty, som stilte med løypevakter og stasjonære vakter
 • Atletica treningssenter, som stilte med toalett og garderobe fasiliteter
 • May Elin Aulie, som tok flotte bilder av rittet
 • KnokeFive productions, som filmet rittet

Ellers vil jeg rettene stor takk til alle i ACC som støttet opp for at dette kunne gjennomføres, med alt stort som smått.

En ekstra stor takk til rittleder Kristian Stene, som nok en gang har levert et fantastisk sykkelritt. Utrolig gøy å få gode tilbakemeldinger fra mange fornøyde deltagere!

Vi gleder oss allerede til neste år!

I mellomtiden kan dere kose dere med bildene fra årets ritt ved å klikke her!

Mvh Sølve Strømsland,
Leder Arendal Cykleclub

 • HEREFOSS RUNDT 2023

VAKTHOLD UNDER SYKKELRITT

Norge fikk i 2016 ny forskrift om sykkelritt på vei. Forskriften har gitt sykkelritt på vei vesentlig bedre og nødvendige rammebetingelser, og gitt sporten mulighet til å utdanne egne vakter med reguleringsmyndighet.

Norges Cykleforbund har utarbeidet kurs for løypevakter og stasjonære vakter, samt organiserer mobile vaktkurs via ekstern leverandør. Løypevaktkurset kan i sin helhet tas via e-læring. Kurset for stasjonære vakter er todelt. Den ene delen kan tas som e-læring, mens den andre delen må foregå i klasserom. Kurset for mobile vakter organiseres som en kombinasjon av klasserom og praktiske øvelser med MC på bane.

For å kunne ta NCF sine kurs må det opprettes en bruker i Min Idrett. Trykk på "Ny bruker" dersom du ikke allerede har en brukerkonto.

 • VAKTHOLD UNDER SYKKELRITT